وزیر کشور: تقویت روابط ایران و ترکیه به نفع جهان اسلام است-راهبرد معاصر
ستاد انتخابات کشور: تبلیغات انتخابات فردا ۸ صبح به پایان می‌رسد تأکید مخبر بر مسئولیت شرعی و قانونی مسئولان درباره مشارکت بهادری‌جهرمی: آیین‌نامه پذیرش صدور ضمانت‌نامه دولتی برای شرکت‌های بخش خصوصی تصویب شد حمایت حسن روحانی از مسعود پزشکیان شروع فرصت‌های ۱۵ دقیقه‌ای نامزدها در تلویزیون از ساعت ۱۸ اعلام رئوس برنامه‌های قالیباف در حوزه ارتباطات سخنگوی سپاه: راهبرد انتخاباتی سپاه دعوت به مشارکت حداکثری و ممنوعیت ورود مصداقی است وحیدی: 61 میلیون نفر واجد شرایط رای دادن در انتخابات هستند تصمیم جدید رسانه ملی برای تبلیغات کاندیداهای ریاست‌جمهوری انتخابات در چه صورتی به مرحله دوم کشیده می‌شود؟ تفاوت‌‌های اساسی مناظرات انتخاباتی اخیر با ادوار گذشته امروز آخرین روز تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری است جزئیات و زمان برگزاری مراسم اربعین شهید جمهور و همراهانش قالیباف بعد از مناظره: مشارکت اقتدار ملی ما است جلیلی: نباید روستا را به یک جایی که فقیر و محروم است نگاه کنید

وزیر کشور: تقویت روابط ایران و ترکیه به نفع جهان اسلام است

وزیر کشور، تقویت روابط ایران و ترکیه را به نفع جهان اسلام و منطقه برشمرد و گفت: این روابط، صلح و ثبات را در منطقه می‌گستراند و ارتباطات بیشتر مردم دو کشور را فراهم می‌سازد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۹ - ۰۴ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 26
کد خبر: ۱۹۶۵۶۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ احمد وحیدی روز چهارشنبه در دیدار «حجابی کرلانگیچ» اظهار امیدواری کرد در دوره فعالیت سفیر جدید ترکیه در ایران، روابط دو کشور بیش از پیش گسترش یابد.

وزیر کشور با یادآوری روابط و توافق‌های موجود بین دو کشور، افزود: لازم است همکاری‌ها در حوزه ماموریت‌های وزارت کشور هم در مسایلی چون اتباع خارجی، مبارزه با جرائم سازمان یافته و قاچاق سلاح، تقویت شود.

وحیدی همچنین با مهم دانستن مسایل رود ارس، خواستار ایجاد کارگروه برای توسعه روابط استان‌های مرزی ایران و ترکیه شد.

وی با اشاره به حادثه ناگوار اهانت به قرآن کریم که در سوئد و دانمارک اتفاق افتاد، گفت: کشورهای غربی و اروپایی در این زمینه سکوت کردند در حالیکه به احساسات و عقاید نزدیک به ۲ میلیارد مسلمان سراسر جهان اهانت شد.

وزیر کشور با تاکید بر اینکه اهانت به قرآن کریم، اهانت به همه ادیان الهی است، گفت: ایران و ترکیه دو بال مهم جهان اسلام و منطقه هستند اما غرب و آمریکا به هر دلیلی نمی‌خواهند دنیای اسلام رشد کند.

وحیدی، تقویت روابط دو کشور را برای جهان اسلام و منطقه با اهمیت دانست و تصریح کرد: گسترش همه جانبه روابط دو کشور، صلح و ثبات را در منطقه می گستراند و زمینه برقراری ارتباطات بیشتر مردم را فراهم می‌سازد.

وی، حضور کشورهای بیگانه در این منطقه را عامل بی‌ثباتی و اخلال در روابط کشورها برشمرد و اظهار کرد: کشورهای منطقه باید با تعامل و تقویت ارتباطات موجود، بی نیاز از کشورهای بیگانه، به حل مسایل منطقه‌ای مبادرت ورزند.

تاکید بر ارتقای همکاری‌ها

سفیر ترکیه هم در این دیدار با بیان اینکه روابط ترکیه با ایران با توجه به اشتراکات تاریخی، فرهنگی و آداب و رسوم، دیرینه و دوستانه است، گفت: کشورش با جمهوری اسلامی ایران در زمینه های گوناگونی همکاری دارد که باید گسترش یابد.

کرلانگیچ تقویت تعامل در تجارت مرزی، امنیتی، رفت و آمد شهروندان و مبارزه با تروریسم را خواستار شد.

وی همچنین از اقدامات جمهوری اسلامی ایران در کمک به دولت و ملت ترکیه به هنگام زلزله سال گذشته این کشور، تشکر کرد و گفتاین اقدام جمهوری اسلامی ایران، حس خوبی را در بین مردم ترکیه ایجاد کرد.

تقویت بازارچه‌های مرزی

محمد صادق معتمدیان استاندار ارومیه هم در این دیدار، با اعلام اینکه تمام جاده‌های منتهی به مرزهای دو کشور چهاربانده می‌شود، اظهار کرد: به دستور وزیر کشور ایران، بازارچه های مرزی سلماس و چالدران در حال تکمیل شدن است و به دنبال بازگشایی بازارچه جدیدی هستیم.

وی همچنین خوی را به عنوان منطقه آزاد تجاری مشترک پیشنهاد داد و گفت: از طریق خط آهن می توانیم از طریق ترکیه، تجارت با اروپا را پیگیری کنیم./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده